Про безумовну й умовну любов до дітей

Про безумовну й умовну любов до дітей

Ви вважаєте себе ідеальною мамою чи ідеальним татом? Гадаємо, що не знайдеться людей, які скажуть «Так», адже ідеальних батьків не існує, як би сильно ви не старалися. Ба більше, ідеальне батьківство може стати вироком для дитини.  Отже, як же стати хорошою мамою чи татом для своєї дитини? Для цього є лише один варіант – ЛЮБИТИ.

Ми знаємо, що любов буває різною і люди виявляють її по-різному, особливо у стосунках «батьки – діти». Хтось затискає свою дитину правилами і порядком, а хтось, навпаки, дає цілковиту свободу. Любити – це не просто почуття, а ціла наука, яку потрібно поступово вивчати, та над чим варто добре попрацювати.

Запитай у психолога: як побудувати взаємини батьків і дітей без жертв і  скандалів

Справжня любов – безумовна. Вона не містить у собі обмежень чи правил. Любити дитину безумовно – означає любити її незалежно від здібностей, зовнішності, особливостей і т.д. Проте це аж ніяк не означає, що батькам має подобатись абсолютно все те, що робить дитина. Просто в моменти роздратування, злості та несхвалення почуття щирої любові не повинно згасати. Уявіть, що ваш малюк перекинув вазон, який ви так довго вирощували, і  при цьому ще й почав їсти землю. Невже це привід більше не любити свою дитину? Інколи батьки роблять дуже жахливу річ і говорять образливі  фрази : «Я тебе не любитиму таку нечемну», «За це я тебе віддам отим злим дядькам», «Я тебе не забиратиму із садочка такого неслухняного». Так, своїм дорослим розумом ці люди розуміють, що нічого подібного не зроблять, але у цей час дитина переживає «пекельні» емоції, адже вона вірить своїй мамі чи татові й не розуміє таких речей.

Існує помилкове розуміння безумовної любові, що трактується як вседозволеність. Однак це не так. Батьки не можуть дозволяти своїй дитині абсолютно все й залюблювати її до нестями. У такому разі малюк виростає невпевненою в собі людиною, яка у всьому і всіх шукає таке саме вираження любові. Яким виявляється  розчарування, коли пошуки стануть марними?

Батькам варто добре пропрацювати всі ці моменти та навчитися розділяти поняття безумовної любові, вседозволеності та строгості.

Хочемо залишити ось пам’ятку для батьків

-Я люблю свою дитину такою, якою вона є!

-Моя дитина є такою самою, як інші діти!

-Пустощі моєї дитини не такі уже й страшні!

-Моя любов є безумовною!


Дата публікації: 7/10/2021 Автор: Mandrivets AdminUser Comments: - Views: -

Коментарі

Схожі публікації:

Вверх ↑