Налаштовуємо свій життєвий ритм після карантину

Налаштовуємо свій життєвий ритм після карантину

КАРАНТИН – слово, що тепер знайоме навіть дітям. За останні місяці він став частиною нашого життя, вніс свої корективи, і для багатьох ці зміни перетворилися на 3авжню проблему. Здебільшого це пов’язано із вимушеною відсутністю на роботі й відповідно без збереження заробітної плати. Багато хто пройшов цей складний шлях адаптації до нових умов, що супроводжувався втомою, стресами, переживаннями за майбутнє своєї родини.

Побутує думка, що звичка виробляється за 21 день, а ось на карантині ми пробули набагато довше, тож уже давно адаптувалися до нового ритму життя, затишної оселі, безмірності часу та відсутності шуму в місті. Тепер, коли розпочався адаптивний карантин і умови життя знову змінилися, доводиться  і до них звикати.

Тож ми підготували кілька порад, які допоможуть упоратися з уже не новим ритмом.

  1. Поступова адаптація.

Якщо ви вважаєте, що відразу зможете повернутися до колишнього ритму життя – ви помиляєтеся. Це можна прирівняти до занять спортом. Якщо певний час не тренуватися, то доводиться починати все спочатку й тут без крепатури не обійтися, адже м’язи відвикли від фізичних навантажень. У житті подібна ситуація. Наш організм не може справлятися одразу з таким великим обсягом роботи, з яким міг упоратися ще до карантину. Тож найкращий варіант  – це поступова адаптація. Починайте все спочатку і не все одразу. Чудово буде, якщо ви формуватимете свій чек-лист на тиждень та поступово, але у зазначений термін виконуватимете поставлені в ньому завдання.

  1. Страху – НІ

Страх – це емоція, що змушувала нас одягати рукавички, маски, без потреби не виходити з дому. Проте не варто потурати йому під час пандемії. Дотримання протиепідемічних заходів стало звичкою в сучасних умовах звичкою, але вона не має бути викликана страхом. Якщо ви турбуєтеся про свою безпеку, то вам ліпше підходити до всього з холодним розумом. Уникайте масових скупчень, обробляйте руки санітайзерами, частіше бувайте на свіжому повітрі – ось основні правила, яких необхідно дотримуватися задля власної безпеки.

  1. Плани на майбутнє

Карантин зламав плани, тож сьогодні люди побоюються будувати нові, адже їх лякає невідомість. Проте не варто так зациклюватися на тому, що трапилося. Краще зосередити увагу на майбутньому і підійти свідомо до планування, враховуючи попередній досвід. Пам’ятайте, що плани стимулюють нас рухатись уперед, а успіхі додають мотивації.

  1. Нові ресурси

Згадайте, чого вам найбільше хотілося під час самоізоляції. Зараз чудова нагода це реалізувати. Навчайтеся, співайте, малюйте, відвідайте картинну галерею чи зоопарк. Усе упущене можна надолужити, тож не втрачайте можливості!

 

Дата публікації: 11/10/2020 Автор: Comments: - Views: -
Категорії: Поради для батьків , Для вихователів

Коментарі

Схожі публікації:

Публікацій не знайдено
Вверх ↑