Як підготуватися до навчального року

Як підготуватися до навчального року

Позитивний образ школи

Для того щоб школярі любили школу, потрібно сформувати її позитивний образ. З огляду на введення карантину та різкий перехід звичайного, для всіх школярів навчання на ще несформоване дистанційне, чимало школярів так і не зуміли адаптуватися до нього й залишили у своїй пам’яті багато негативних спогадів. Відповідно образ школи у них порушився. Після довготривалої відсутності звичних умов, варто допомогти дитині згадати всі найпозитивніші моменти навчання. Намагайтеся запитувати про шкільних друзів, нагадайте їм про перемоги у різних конкурсах та іграх, що проводились у школі, чи майстер-класи на уроках. Школяр (-ка) згадуватимуть ці позитивні моменти, і це сприятиме формуванню відповідного орбазу школи.

Якщо цьогоріч ваша дитина вперше йде до школи, то формування образу школи лежить на вашій відповідальності. Для майбутніх першачків школа – це невідомий світ, що викликає тривожність. Ваше завдання – пояснити дитині, що її там чекатиме, але в жодному разі не залякувати оцінками, злим учителем, відсутністю мами та іншими подібними страшилками. Лише уявіть, який образ школи ви сформуєте у дошкільника. Тож поставтеся до цього завдання відповідально і не нехтуйте ним.

Учитель завжди допоможе

Окрім образу школи варто також сформувати й образ учителя. Якщо «досвідчені» школярі вже знають, хто такі вчителі, то дошкільники знайомі лише з вихователями та їх помічниками, але не всі. Тож варто пояснити, хто такий учитель і що він робить. Майбутній першокласник повинен зрозуміти, що учитель – це друг і його не варто боятися, а навпаки довіряти йому. Часто школярам складно подолати бар’єр між собою і учителем й багато проблем чи запитань залишаються нерозв’язаними і тягнуть за собою наслідки.

Звісно, добре, коли ви вже знайомі з майбутніми вчителями своєї дитини, адже таким чином можете бути впевненими, що першачок перебуватиме у безпеці та під гарною опікою під час шкільних занять.

Школяр – це круто

« Школа – ФУ ». Такою фразою часто користуються школярі висловлюючи своє ставлення до цього закладу, вчителів, уроків, оцінок тощо. Щодо такого ставлення, то тут може бути чимало причин, але здебільшого така думка побутує серед школярів через їхній вигаданий стереотип. Якщо ти не поважаєш школу – отже ти крутий. Варто пояснити дитині, що школяр – це важливий статус у житті кожної людини, адже саме у школі дитина вчиться бути самостійною, означує свої цілі та не боїться шукати шляхи досягнення. На цьому етапі важливо добре навчатись, адже це запорука успіху в майбутньому. Тож школярем бути круто і це факт!

Набор в альтернативную школу "Корабль мечты" - Школа Семейного ...

Нові правила

З новим навчальним роком прийдуть і нові правила. До прикладу, доведеться просинатися прокидатися раніше ніж зазвичай, одягати шкільну форму чи тримати дистанцію з іншими учнями. Влитись у новий ритм доволі складно, тож ще є час потренуватись. Якщо впродовж літа ваша дитина лише відпочивала, то варто приділити увагу її навичкам, що здобуті у школі. Разом згадайте вивчений матеріал. Це можна зробити за допомогою загадок, ігор та зошитів «Європейські канікули».

Також дітям потрібно пояснити нові правила, що введені у зв’язку з карантином, та необхідність дотримання їх. Для молодших школярів це можна зробити у формі гри, а от старшокласникам достатньо навести вагомі аргументи.

Переналаштуватися на новий ритм життя дуже складно, особливо дітям, але з батьківською підтримкою та допомогою все можливо. Готуйтеся до школи разом із видавництвом «Мандрівець».


Дата публікації: 8/10/2020 Автор: Mandrivets AdminUser Comments: - Views: -
Категорії: Поради для батьків , Для вихователів

Коментарі

Схожі публікації:

Публікацій не знайдено
Вверх ↑