Казки для ДІТЕЙ і ДОРОСЛИХ

Казки для ДІТЕЙ і ДОРОСЛИХ

Дитяча казка – найкращий інструмент у руках батьків, яким можна скористатись у розв’язанні багатьох дитячих проблем. Ще в дитинстві людина зустрічається з емоціями і відчуттями, які складно подолати самостійно. Якщо це залишити на самоплив, то згодом нерозв’язані проблеми спричинять  утворення нових, уже дорослих проблем.

Книжки для дітей

У нашому видавництві є серія терапевтичних казок, що стануть в пригоді батькам і дітям. Серія «Долаємо Це разом!» налічує більше десяти книжечок, у яких кожна історія унікальна.  Вони розкривають особливості дитячої психіки. Наприклад, дорослим знайоме відчуття гніву, страху і ревнощів, однак вони відомі й дітям. Пригадайте, як ви вгамовуєте свій гнів. Іноді буває дуже складно це зробити навіть крізь призму свого власного досвіду, а дітям і поготів. Трійка книжечок Галини Буділової присвячена саме дитячим емоціям. «Дуже ДУЖЕ зла книжка» відповідає на запитання: «Як виражати свій гнів?», адже, на думку авторки, відчуття саме цієї емоції – нормальне явище. «Дуже ДУЖЕ страшна книжечка» розкриває почуття дитячого страху й допомагає подолати його. «Дуже ДУЖЕ ревнива книжечка» підійде для  дітей, які знайомляться зі своїм маленьким братиком чи сестричкою і ревнують їх до батьків.  Через книжкових героїв діти дивляться на історії з іншого боку проблеми. Порівнюючи себе з ними, вчаться долати свої перші труднощі.

Дві книжечки цієї авторки присвячені малюкам, які вчаться ходити на горщик. Для хлопчиків – це «Козачок Микитка і його горщик», для дівчаток – «Королівна Мартуся і її горщик». Цей етап дуже важливий для кожної дитини, адже саме тоді малюки вчаться розуміти своє тіло. Книжечки допомагають батькам і дітям поступово втілювати цей процес у життя, не поспішаючи, а поступово, рухаючись крок за кроком до мети.

Для малюків 2-3 років життя пропонуємо  книжечку «Тео і Леля вперше у садочку». Саме в цьому віці дитина вперше йде у дитячий садок, однак страх перед ним викликає низку емоцій. Для багатьох процес адаптації триває дуже довго, а кожен похід туди стає стресом як для дитини, так і для батьків. Книжечка спрямована на підготовку дитини до садка ще перед тим, як вона туди потрапить. У ній ідеться про хлопчика Тео, який уперше залишається без мами аж на цілий день і від цього йому стає страшно. У садочку він знайомиться з дівчинкою Лелею, яка так само як і він прийшла сюди вперше. Діти заводять дружбу й розуміють, що дитячий садок не такий уже і страшний.

Терапевтичні казки – це не тільки спосіб вгамувати емоції, а й прищепити корисні навички. Якщо дитина постійно вередує в магазині, адже вкотре щось хоче, то підійде книжечка Ірини Мацко «Хочу! Хочу! Хочу! Купи мені, купи». У ній йдеться про дівчинку Олесю, яка вчиться розрізняти свої бажання  й потреби. Ця навичка буде корисною і для майбутнього кожної дитини, адже основи економії корисні в будь-якому віці. Дівчинка Олеся навчається і основ гігієни у книжечці «Ручки помий – вірусам бій». Діти не люблять мити руки після прогулянки чи перед прийомом їжі, адже просто не розуміють, для чого це потрібно. Ось і Олеся не любила, поки не потрапила в світ бактерій. Там вона дізнається про злих мікробів і добрі бактерії. Тоді все стає на свої місця, адже тепер Олеся знає, для чого потрібно мити руки.  Окрім миття рук, діти найбільше не люблять складати свої іграшки на місце. Тоді на допомогу прийде книжечка Людмили Муринської про «Динозаврика Бульку, який не любив складати іграшки».  Одного разу йому довелося пережити страшний випадок  –  усі його іграшки зникли. Це й не дивно, адже головний герой залишив їх на землі, аж на цілу ніч. Як же він схожий на сучасних дітей, чи не так?

Книжка для дитини

Корисною для дітей та їхніх батьків стане збірка казок Вікторії Солтис-Доан «Кіт, який любив апельсини». Вона містить  5 розповідей про різноманітних героїв і всі вони особливі. Дівчинка Велетка – найбільша серед  дітей, Руденький котик Жуль полюбляє ласувати апельсинами попри те, що котики не переносять цитрусів ні на дух, сором’язливий кажанчик Тім ніяк не може потрапити на дитячий майданчик, а ще маленька фея Ліля і хитромудре Яйце – усі вони безпосередні, як і діти. Казки навчають не боятися і не соромитися своїх відмінностей від інших, а знаходити та цінувати свої особливості.

У саду пана Ружички

«У саду пана Ружички» - ще одна збірка терапевтичних казок для дітей 3 – 6 року життя. Казки допоможуть батькам вникнути в природу дитячих емоцій, а діток навчать, як правильно себе вести в різних життєвих ситуаціях.

Для матусь стануть в пригоді ще дві книжечки з серії «Долаємо Це разом!». Перша – «Мама-цьома», яка присвячена мріям усіх матусь. Книжечка пояснює дітям, що їх маусі також мають свої бажання і мрії й потребують підтримки. Друга – «Бегемотик Ботик і мамин животик» підійде для батьків, які чекають на появу ще одного малюка. З допомогою книжечки можна правильно пояснити дитині про те, що скоро у вашій сім’ї зявиться малюк.

Про надію для дітей

У серії є ще одна ОСОБЛИВА книжечка - «Ведмедик НАДІЇ». Вона сповнена підтримки, любові й добра, адже в ній йдеться про дівчинку Надійку, яка пізнає нову для себе емоцію - страх війни. Казка навчає дітей ділитися своїми страхами, а не замикати їх в собі й дає зрозуміти іншим людям, як важливо підтримувати таких дітей, як Надійка.

Серія книжечок «Долаємо Це разом!» – це не тільки для дітей, а й про дітей. Дорослим складно зрозуміти дитячі проблеми, однак це можна зробити через казку. Можливо, ви навіть не здогадуєтесь, які емоції переживає ваша дитина.

Більше книжечок з цієї серії можна знайти в каталозі у розділі «Дитяча література».

 


Дата публікації: 24/12/2021 Автор: Mandrivets AdminUser Comments: - Views: -
Категорії: Цікаво знати

Коментарі

Схожі публікації:

Публікацій не знайдено
Вверх ↑